BUF NORD

Gentofte & Lyngby Børne- og Ungdomsfilmklub

Get Adobe Flash player
 
 

Hvad stiller man op, når ens mor ustandselig møder op på ens arbejde i Kontroltårnet i Kastrup Lufthavn iført Julemandskostume?

Eller når den mand man elsker desværre er forsvundet sovende i sin postflyver for alt for mange år siden ? Eller når sommerferien ryger fordi der er for mange som skal på ferie ?

For slet ikke at tale om når ”vores allesammens Egon Egern” – ”du ved – ham fra fjernsynet” ikke har lyst til at være Egon Egern mere?


 
Far til fire i solen plakat
 
 

I familiefilmen 'Far til fire i solen' er familien rejst på tiltrængt solferie, hvor den skal stå på fred, afslapning og hygge.

Børnene og Onkel Anders vil gerne deltage i hotellets konkurrence om at blive ”årets solfamilie”, men Far har bestemt ikke behov for at bevise noget. 

Han skifter dog hurtigt mening, da han ser den overperfekte konkurrerende familie bl.a. bestående af Fars gamle skolekammerat, Bjørn Skov, som igennem hele deres skoletid har været på nakken af Far. 

Far kaster sig ind i kampen, og hvad der blot skulle have været en venskabelig kappestrid, ender med at være en indædt kamp for ære og genoprejsning. Det er kun ved børnenes kærlige og opfindsomme indblanding, at det til sidst går op for Far, at familien slet ikke behøver at gøre sig alle disse anstrengelser.

'Far til fire i solen' er det 19. kapitel i rækken af populære danske familiefilm, der blev genstartet med et nyt hold skuespillere i Far til fire - på toppen.

 
 
 

I 'Max Pinlig på Roskilde' er Max fyldt 16 år. Han er på vej til at blive voksen og har fået en stor trang til frihed. Derfor higer han efter at tage på Roskilde Festival for første gang, men mor siger klart nej!

I protest flytter Max over til sin far, trodser alle formaninger og kaster sig hovedkulds ud i festivallivet. Men da mor opdager, at Max er taget af sted, beslutter hun sig for at følge efter og - på mere eller mindre behørig afstand - holde øje med sin søn. 

Festivalturen kommer dog til at byde på langt mere end blot musik for Max og hans pinlige mor, der blandt andet begge kommer til at opleve ny kærlighed.

'Max Pinlig på Roskilde' er den tredje film i rækken, der udspringer af TV-serien 'Max' fra 2007. Instruktør Lotte Svendsen har både stået bag serien og de nu tre film om drengen Max, hvis mor har en tendens til at rode sig ud i tåkrummende situationer. 

Samuel Heller-Seiffert og Mette Horn spiller som altid rollerne som Max og hans mor.

 
 
 
 

Filmen 'Team Albert' følger gymnasieeleven Albert, der ikke vil acceptere, at man ikke kan gøre det, du har lyst til, og få succes i livet uden at låses fast af samfundet.

Albert gør oprør mod skole, forældre og hele verden for at blive det, han er bedst til: En, der underholder hele verden gennem YouTube. Men på sin vej er Albert ved at miste sine bedste venner og allerværst den, der elsker ham allermest, pigen, han tror, han ikke er forelsket i. 

Den danske familiefilm har søgt inspiration fra flere af John Hughes-film, som The Breakfast Club og Ferris Bueller’s Day Off samt de danske Anja & Viktor-film.

Hovedrollen spilles af Albert Dyrlund, som er kendt for sin YouTube-kanal, hvor han har over 160.000 følgere. Med sig ved sin side har han Marcusz Jess Petersen, der spillede drengen Bo i Klovn: The Movie.

 

 

 

 

 

 
 

Familiefilmen 'Aladdin' er en ny og sprudlende filmatisering af Disneys animerede klassiker fra 1992.

Prinsessen Jasmin bliver holdt indenfor paladsets mure, da hendes far sultanen ønsker at beskytte hende. Men Jasmin føler sig fanget og tager ud i Agrabahs gader forklædt som en almindelig borger, hvor hun møder gadedrengen Aladdin.

Se også: Vores interview med holdet bag 'Aladdin'.

Den kække og småkriminelle Aladdin bliver straks fascineret af Jasmin, som fortæller ham, at hun er prinsessens tjenerinde. Gadedrengen sniger sig ind bag paladsets mure for igen at kunne se Jasmin.

Bag paladsets mure bliver Aladdin dog fanget af den onde Jafars håndlangere, og Jafar sender Aladdin på en farlig mission efter en magisk lampe.

Den magiske lampe indeholder ånden Genie, som viser sig at være Aladdins éne chance for at blive en prins og dermed få muligheden for at vinde prinsessen.

Sherlock Holmes-instruktøren Guy Ritchie står bag roret og har tilføjet endnu mere action til den allerede spektakulære historie, mens Will Smith har overtaget rollen som Genie fra Robin Williams.

 

 

 


Copyrights © 2013 BUF NORD. Gentofte og Lyngby Børne- & Ungdomsfilmklub